En plots was daar een inkomend mailtje van Fleur Biezen, founder van Chokbites, na het verschijnen van artikel van Vegafoodies in het Eindhovens Dagblad. Waar ze via je favoriete restaurant misschien al liet genieten van pure, eerlijke en echte smaken met haar veganistische gebak, wil ze dat nu ook via Vegafoodies doen.
Maar natuurlijk wilde ik eerst zelf wel eens zien waar en hoe al die lekkernijen werden gemaakt. Dus zo snel als ik kon ben ik op de fiets gestapt vanuit de Rapelenburg richting Eindhoven centrum. Ja echt waar – op een steenworp afstand worden de lekkerste producten zonder gluten, tarwe, suiker en soja gemaakt. The magic happens in hartje Eindhoven waar Fleur haar productiekeuken heeft. Binnen 10 minuten was ik op mijn afspraak met de meest ingenieuze health food designer van Nederland. Heel Holland bakt, waar ik al buikpijn van krijg als ik eraan denk, is er niets bij.
Voordat ik mijn theekzakje in het heet water kon doen had Fleur al enkele One Bites en Petit Fours op tafel liggen om te proeven. En wat is het een heerlijk gevoel als je kampt met een intolerantie voor koemelk en gluten om schuldvrij te kunnen snoepen. Ik was gelijk verkocht en nam een ´One Bite mix box´ mee naar huis om verder te gaan ontdekken. En na het weekend was ik alweer terug om ook de ´Choco truffles´ en ´Gevulde speculaas´ te proeven. Ook heb ik gelijk mijn moeder, die lactose- en glutenvrij eet, dolgelukkig gemaakt. Ja Fleur, je hebt er twee vaste klanten bij.
Maar daar was het ons niet om te doen. Fleur en ik willen nu ook alle volgers van Vegafoodies kennis laten maken de Chokbites met de meest bijzondere namen (no-cheescake ?) en smaken. Hoe we dat gaan doen? Natuurlijk kun je gewoon rechtstreeks naar haar eigen pagina op Vegafoodies gaan. Het idee is ook om een gedeelte van haar assortiment bij de restaurants te kunnen bestellen. Hoe goed kan het leven zijn om na je ‘Korean BBQ Bowl’ of de ‘verse friet met Genneper hoeve kroket’ wat choco truffles op te peuzelen.
Vegafoodies also loves to make you smile