Blijf op de hoogte van al ons veganieuws

Milieu voordelen van een plantaardige levensstijl

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin

Er zijn zoveel manieren waarop een vegan dieet je dagelijkse leven kan verbeteren en deze gaan niet alleen maar over je eigen gezondheid. Gelukkig beseffen elk jaar meer en meer mensen het belang van groenten en fruit. Er zijn namelijk nog zoveel fantastische voordelen die we niet kunnen negeren. Een van de meest belangrijke factoren is natuurlijk de impact op het milieu. Wij van Vegafoodies.nl vertellen je alles over de milieu voordelen van een vegan lifestyle en zetten ze voor je op een rij.

De voordelen

Een veganistisch dieet heeft veel voordelen voor het milieu. Enkele van de belangrijkste voordelen staan hieronder opgesomd.

 • Verminderen van dierenmishandeling
  Helaas is er sprake van een overweldigend aantal landbouwdieren die een ellendig leven leiden. Gefokt voor de slacht om onze honger te stillen en gevuld met misbruik van geboorte tot de dood. Grootgebracht in kleine ruimtes waar er nauwelijks ruimte is om adem te halen. Een vegan lifestyle kan meedragen aan de vermindering hiervan.
 • Ontbossing
  Door de grote vraag naar vlees worden dieren in grote hoeveelheden gefokt. Dit vereist enorme landbouwinnovaties, veel land en tonnen aan eten voor de dieren. Wist je bijvoorbeeld dat meer dan de helft van alle gewassen in de wereld word gevoerd aan dieren?
 • Ondervoeding arme landen
  Doordat meer dan de helft van alle gewassen aan dieren wordt gevoerd, is de vraag hoger dan ooit. Meer dan 20% van onze wereldbevolking is ondervoed. De meerderheid behoort tot Afrikaanse landen. Ze lijden en sterven omdat er gewoon geen voedsel is om te eten. Als er minder vraag komt naar vlees, zal er een groter aanbod van gewassen beschikbaar worden.
 • Minder vervuiling
  Een veganistische levensstijl draagt bij aan minder luchtvervuiling en legt tegelijkertijd minder druk op milieubronnen en de CO2-uitstoot. Het veganistische dieet heeft een CO2-footprint van 1,5 ton, wat veel lager is dan met een niet-vegetarisch eetpatroon. Door minder rood vlees te eten kun je deze verlagen.

Door groenten en fruit te eten kunnen we allemaal ons steentje bijdragen voor het verbeteren van het milieu en het brengen van welvaart in deze wereld. Het is natuurlijk niet gemakkelijk om de switch te maken en het is daarom logisch dat je je afvraagt welke veranderingen dit met zich mee gaat brengen. Gezien de recente shift in focus naar biologische voeding wordt de uitdaging wel een stuk kleiner. Wil je meer tips en andere blogs lezen, klik dan hier. Heb je nog meer milieu voordelen van een vegan lifestyle die je mist, laat dit dan vooral weten in de comments!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X
0
  0
  Winkelmand
  Je winkelmand is leegTerug naar restaurant

  Deze website maakt gebruik van (vegan) cookies om ervoor te zorgen dat jouw ervaring optimaal is.